Sunwood’s Baroness, Akka

Olin jo pitkään haaveillut nartusta. Tapasinkin Akan kasvattajan, Lotta Carlbäckin kennel Sunwoods, Ruotsin Voittaja- näyttelyssä. Hänellä oli tuolloin mukanaan Akan emä, Tsar-Pings Thin Lizzy (tsar-ping.no). Ihastuin tuolloin Lizzyn avoimeen luonteeseen ja tiesin haluavani kyseisestä nartusta itselleni pennun, kun sopiva uros löytyy.

Kohta viitisen vuotta sitten hain Ruotsista meille nartun, Sunwood´s Baroness, kotoisasti Akka. Akan kanssa ollaan harrastettu ihan kaikkea jo pennusta lähtien ja nyt kisataan tavoitteellisesti rally- tokossa, ja tietysti näyttelyitä ollaan kierretty paljon. Rally- tokossa on suoritettu alokasluokka ja saatu ensimmäinen koulutustunnus RTK1. Tällä hetkellä alla on kaksi hyväksyttyä tulosta kolmesta avoimessa luokassa ennen voittaja luokkaan siirtymistä.

Akan kanssa aloitettiin lisäksi 2017 kevät talvella toko, ja osallistuttiin ensimmäisiin virallisiin kisoihin täällä Porissa.

Akka on varsin vietikäs, mutta voimakkaampana viettinä on saalisvietti. Akka on luonteeltaan avoin. Akalla on kolme pentuetta. Akka on vWd-vapaa (testattu).